Google Streetview op je website

Housenet is overgestapt van Google Streetview naar Static Streetview omdat Google heeft besloten het gebruik van Google Streetview te factureren  (meer hierover lees je hier).

Static Streetview geeft een statisch beeld zonder de mogelijkheid om door de straat te "lopen".

Mocht je toch graag gebruik willen maken van Google Streetview op je website, dan kan dat door een z.g. "developer account" aan te maken bij Google. Dit klinkt spannender dan het is, hiermee wordt slechts een Google account bedoeld. Wanneer je nog geen Google account hebt kun je er hier een aanmaken.

Klanten krijgen voor Google Streetview vanuit Google €200,- tegoed per maand. Dit zou voor de meeste makelaars genoeg moeten zijn en zal het dus niets kosten (afhankelijk van het aantal clicks in Google Streetview). Echter stelt Google het wel verplicht om hiervoor je creditcard gegevens in te vullen (indien deze €200,- worden overschreden, kunnen zij deze kosten verhalen).

Voor het gebruik van Google Streetview dien je onderstaande stappen te doorlopen:

Allereerst dien je je creditcard gegevens aan je Google account toe te voegen via  https://console.cloud.google.com/billing. Klik op "Factureringsaccount toevoegen" en voer je gegevens in.

Hierna ga je naar https://console.cloud.google.com/ en klik je op het hamburger icoontje links boven in de blauwe balk. Vervolgens ga je naar "API's en services - Dashboard".

Hier aangekomen klik je op het blauwe linkje "API's en services inschakelen".

Vervolgens typ je in de zoekbalk "Street View" (met spatie!) en klik je in de resultaten op "Street View API".

In het volgende scherm, de API-bibliotheek, zie je dat de API is ingeschakeld. Klik op de blauwe knop "Beheren".

Je bent nu op de beheerpagina. Klik bovenin op het tabje "Inloggegevens" (1) en vervolgens op de blauwe knop "Inloggegevens maken" (2).

Selecteer "API-sleutel".

Kopieer de API-Sleutelcode die nu in beeld komt en plak die in een tekstbestandje. Je hebt deze later nodig om naar ons toe te sturen zodat wij Streetview kunnen implementeren op je website. Klik hierna rechts onderaan op "Sleutel beperken" (restrict key) voor de veiligheid van je website.

Op de pagina die dan opent kun je onderaan aangeven dat alleen jouw websites deze API-sleutel mogen gebruiken. Kies hiervoor de optie "HTTP-verwijzingen (websites)"

In het invoerveld vul je het volgende in: https://jouw-website.nl/ (dus zonder www!) en klik op Enter. In het invoerveld dat daarna verschijnt voer je https://*.jouw-website.nl/ in. Het sterretje (*) is een z.g. jokerteken, wat betekent dat het voor alles kan staan.

Heb je meerdere domeinnamen, voer bovenstaande dan voor al die domeinnamen uit.

Klik op "Opslaan".

Zodra je deze stappen doorlopen kun je de eerder gekopieerde API-sleutel naar support@wazzupsoftware.com sturen zodat wij Streetview op je website kunnen implementeren.

Bijgewerkt: 25 Jan 2019 04:45 PM