Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Relaties Toevoegen

Snel een relatie invoeren

Er zijn meerdere manieren om een nieuwe relatie toe te voegen. De eenvoudigste is om linksboven op de groene knop 'Nieuw' (1) te klikken en 'Relatie' (2) te selecteren.

Op de detailpagina van een opdracht kun je in het tabje 'Netwerk' (1) op 'Contactpersoon toevoegen' (2) klikken en in het tekstveld dat dan zichtbaar wordt (3) de naam in te typen. Komt deze al voor als relatie in Kolibri dan zal hij automatisch naar voren komen maar je krijgt ook de optie om een nieuwe relatie toe te voegen. Geef van de nieuwe relatie ook de relatiegroep aan (4).

Is de relatie ingevoerd, klik dan op de groene knop 'Toevoegen' (5).

Ook bij het maken van een nieuwe agenda afspraak heb je deze mogelijkheid, door de naam in te typen in het veld 'Koppelen aan een relatie?' (1). Begin in het veld 'Zoek naar relaties' (2) met het typen van de naam (3) en je krijgt de optie om deze als nieuwe relatie toe te voegen (4).

Het invoeren van een relatie

Welke bovenstaande manier je ook gebruikt om een relatie in te voeren, je krijgt eerst de keuze of het een persoon of een bedrijf betreft. We gaan er hieronder van uit dat het om een persoon gaat.

1 - Basis

Je begint met de basisgegevens van de nieuwe relatie. Deze spreken voor zich. Bij het kiezen van een relatiegroep kun je een bestaande groep kiezen maar ook, door een nog niet bestaande groepsnaam in te typen, een nieuwe groep toevoegen. Klik hiervoor in het invoerveld.

Verder kun je door op de groene plusjes te klikken meerdere telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen.

Voer vervolgens bij het bezoekadres de postcode en het huisnummer in en klik op 'Zoeken'. Kolibri zal automatisch het adres invullen. Je kunt ook door op het linkje 'Ik weet de postcode niet' handmatig het adres invullen.

2 - Details

In dit scherm kun je meer gedetailleerde gegevens van de nieuwe relatie invoeren. De keuze tussen formeel en informeel bepaalt de aanhef van je communicatie met deze relatie.

Wil je een partner koppelen aan deze nieuwe relatie dan kun je de naam intypen in het veld 'Partner'. Kolibri kijkt of er al een relatie is met deze naam maar geeft je ook de optie om deze partner als nieuwe relatie toe te voegen. Vink je het veldje 'Adres met partner gelijk houden' aan dan zal bij de partner het adres van je nieuwe relatie worden toegevoegd.

3 - Social

In dit scherm kun je eventueel nog de social media pagina's van de nieuwe relatie invoeren.

Bijgewerkt: 09 Jul 2019 05:08 PM