Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Veelgestelde vragen Opdrachten

Hoe meld ik een woning in een grensgebied van Nederland aan op Funda?

Op Funda is het mogelijk dat woningen die net over de grens liggen getoond worden als er op een Nederlandse plaats in de grensstreek gezocht wordt, binnen een straal van 15 kilometer. In Kolibri voer je deze grenswoningen op de volgende manier in:

Vul op tabblad 1 - Opdrachtgever de gegevens in. Let op dat je de opdracht invoert als bestaande bouw, Funda zal het pand niet als grenswoning accepteren als het is ingevoerd als nieuwbouw! Ga nu verder naar tabblad 2  -Adres.

Klik op het veld "Land" (1) en selecteer het betreffende land (Duitsland, België of Luxemburg). Op het moment dat je een van deze drie landen geselecteerd hebt krijg je de mogelijkheid om de opdracht als grenswoning naar Funda te publiceren (2).

Als je op het linkje "Klik dan hier" klikt opent een popup schermpje waarin je gevraagd wordt om het Nederlandse adres op te geven waar deze opdracht in de zoekresultaten moet verschijnen.

Voer hier de Nederlandse postcode in zonder de letters met de plaats in Nederlands en het buitenlandse adres en klik op opslaan.

Vervolgens klik je op het vlaggetje naast het zoekveld en selecteert het land waar de opdracht zich bevindt. Daarna voer je de straatnaam of plaats van de opdracht in in het zoekveld en selecteer het juiste resultaat. Vergeet daarna niet het huisnummer handmatig aan te vullen.

Vervolgens ga je naar de kadastrale gegevens. Funda verwacht dat in ieder geval de juiste perceeloppervlakte bij de kadastrale gegevens wordt ingevoerd.

Heb je de woning eerst als Nederlands adres ingevoerd, en pas je dit later aan naar grenswoning? Dan komt dit niet door naar Tiara (Funda). Een al ingevoerde woning (niet grenswoning) kan dus achteraf niet worden aangepast naar een grenswoning.