Helpcentrum Kolibri en Housenet Housenet Handleidingen

      Housenet 3 koppelen aan Google Analytics

      Met behulp van Google Analytics is het mogelijk om de statistieken van je website in te zien. Je kunt dan ook zien wat bezoekers op je website doen, hoe lang ze blijven, hoeveel unieke bezoekers er zijn enz.

      Wanneer je nog geen Google Analytics account hebt dan  kun je hier lezen  hoe je deze aan kunt maken. Daarna kun je dit account koppelen aan je Housenet website.


      Ga hiervoor naar het CMS van je website en klik op de blauwe knop rechtsboven 'Koppeling met Google Analytics...' .
      Log nu in met je Google account en klik op 'Accepteren'.  Je  website is nu gekoppeld aan Google Analytics en zie je bovenin het dashboard van het CMS alvast een paar belangrijke statistieken. Voor uitgebreide statistieken klik je op het linkje 'Meer statistieken...' rechts bovenin dat je rechtstreeks naar de Google Analytics website voert.


      Wat kun je nog meer met Google Analytics?

      Met behulp van Google Event Tracking krijg je inzicht in wat bezoekers op je website doen. Het volgende wordt geregistreerd:

      - Er is een account aangemaakt.
      - Er is een pand gedeeld.
      - Er is een pand favoriet gemaakt.
      - Er is een notitie bij een pand gemaakt.
      - Er wordt een pand gevolgd.
      - Er is een bezichtiging aangevraagd.
      - Er is informatie opgevraagd over een pand.
      - Er is een pand met een vriend gedeeld.
      - Er is een algemeen contactformulier ingevuld.
      - Er wordt een pand via het contactformulier aangeboden.

      In een paar eenvoudige stappen kun je deze gebeurtenissen volgen. Ga allereerst naar de pagina van Google Analytics (via Housenet kun je klikken op 'Meer statistieken').

      Klik op het tabblad 'Rapportage'.      Klik in dit tabblad in het linkermenu op Gedrag -> Gebeurtenissen -> Overzicht.      Je ziet nu welke gebeurtenissen er op jouw website hebben plaatsgevonden.      Achter elke gebeurtenis staan acties die bezoekers ondernomen hebben. Je ziet dat er achter de gebeurtenis 'Een account op je website' 12 acties hebben plaatsgevonden. Er hebben dus 12 mensen iets gedaan wat te maken heeft met hun eigen account. Om te zien wat dat precies is klik je op die gebeurtenis. Je komt dan op de detailpagina van die gebeurtenis. Nu klik je op het tabblad 'Gebeurteniscategorie' en kies dan in het dropdownmenu voor 'Gebeurtenisactie'.      Nu zie je welke en hoeveel acties er door de bezoekers zijn uitgevoerd. In dit voorbeeld zie je dat er achter de gebeurtenis 'Een account op je website' de volgende acties zijn ondernomen:

      - Vier bezoekers hebben zich ingeschreven
      - Twee daarvan hebben hun inschrijving bevestigd
      - Een van de inschrijvers heeft een zoekprofiel aangemaakt, de ander heeft geen zoekprofiel aangemaakt
      - Een van hen heeft zich weer uitgeschreven
      - Er is door twee personen ingelogd
      - En één daarvan is weer uitgelogd      Hoe ontkoppel ik Google Analytics?

      Je kunt Google Analytics weer ontkoppelen door op  https://security.google.com/settings/security/permissions  de app HAY-WEB te verwijderen.


      Bijgewerkt: 22 Feb 2019 10:45 AM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0