Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri E-mail Koppelen

Housenet e-mail koppelen aan Kolibri

Wanneer je domeinnaam bij ons geregistreerd staat ontvang je ook een aantal e-mailadressen van ons. Voorheen kon je deze alleen via POP-instellingen gebruiken maar we ondersteunen nu ook IMAP.

Het voordeel van IMAP in vergelijking met een POP account is dat e-mails na het ophalen niet meer van de server verdwijnen. E-mails kunnen dan ook op meerdere apparaten binnen gehaald worden.

Daarnaast kan je ook alleen je Housenet mail koppelen met de Kolibri Mail functionaliteit als je beschikt over een IMAP e-mail account.

Hoe koppel ik mijn Housenet e-mailadres aan Kolibri Mail?

Ga in Kolibri naar je instellingen door op rechts bovenin op je accountnaam (1) te klikken en Instellingen (2) te selecteren.

In het instellingenmenu aan de linkerkant ga je naar 'E-mail' en vervolgens naar 'E-mail accounts'. Klik op de blauwe knop 'Nieuwe e-mailbox koppelen' rechts bovenin.

Klik op Imap bij de vraag 'Wie is je e-mail provider?' en vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Klik op de knop 'Verder'.

Je komt nu in een scherm waar je de gegevens kunt invoeren voor de inkomende e-mail.  Vul daar onderstaande gegevens in:

Inkomende e-mail

Server
            imap.wazzupmail.com
            Poort
            993
            Gebruikersnaam
            je eigen e-mailadres
            Wachtwoord
            je eigen wachtwoord

Vervolgens vul je voor de uitgaande e-mail deze gegevens in:

Server
            smtp.wazzupmail.com
            Poort
            465
            Gebruikersnaam
            je eigen e-mailadres
            Wachtwoord
            je eigen wachtwoord

Ten slotte heb je nog de optie om te bepalen met wie je je e-mailbox wilt delen.

Je kunt nu e-mails ontvangen en versturen vanuit Kolibri. Deze kun je ook weer koppelen aan opdrachten en relaties zodat je e-mails altijd in de tijdlijn van een opdracht en relatie kunt terugvinden.  Meer informatie over Kolibri Mail lees je hier.

Bijgewerkt: 09 Aug 2019 01:49 PM