Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri E-mail Koppelen

      Housenet e-mail koppelen aan Kolibri

      Wanneer je domeinnaam bij ons geregistreerd staat ontvang je ook een aantal e-mailadressen van ons. Voorheen kon je deze alleen via POP-instellingen gebruiken maar we ondersteunen nu ook IMAP. 

      Het voordeel van IMAP in vergelijking met een POP account is dat e-mails na het ophalen niet meer van de server verdwijnen. E-mails kunnen dan ook op meerdere apparaten binnen gehaald worden.

      Daarnaast kan je ook alleen je Housenet mail koppelen met de Kolibri Mail functionaliteit als je beschikt over een IMAP e-mail account.

      Hoe koppel ik mijn Housenet e-mailadres aan Kolibri Mail?

      Ga in Kolibri naar je instellingen door op rechts bovenin op je accountnaam (1) te klikken en Instellingen (2) te selecteren.


      In het instellingenmenu aan de linkerkant ga je naar 'E-mail' en vervolgens naar 'E-mail accounts'. Klik op de blauwe knop 'Nieuwe e-mailbox koppelen' rechts bovenin.

      Klik op Imap bij de vraag 'Wie is je e-mail provider?' en vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Klik op de knop 'Verder'.
      Je komt nu in een scherm waar je de gegevens kunt invoeren voor de inkomende e-mail.  Vul daar onderstaande gegevens in:

      Inkomende e-mail

      Server
      imap.wazzupmail.com
      Poort
      993
      Gebruikersnaam
      je eigen e-mailadres
      Wachtwoord
      je eigen wachtwoord


      Vervolgens vul je voor de uitgaande e-mail deze gegevens in:

      Server
      smtp.wazzupmail.com
      Poort
      465
      Gebruikersnaam
      je eigen e-mailadres
      Wachtwoord
      je eigen wachtwoord


      Ten slotte heb je nog de optie om te bepalen met wie je je e-mailbox wilt delen.


      Je kunt nu e-mails ontvangen en versturen vanuit Kolibri. Deze kun je ook weer koppelen aan opdrachten en relaties zodat je e-mails altijd in de tijdlijn van een opdracht en relatie kunt terugvinden.  Meer informatie over Kolibri Mail lees je hier.

      Bijgewerkt: 09 Aug 2019 01:49 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0