Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Uitwisseling

      De instellingen van Exchange

      Exchange is het uitwisselingssysteem van Kolibri. je kunt met Exchange het aanbod van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie zien.

      Weten wat er gebeurt in je werkgebied

      In Exchange kun je zien wat er in een afgelopen periode (1, 3, 7 of 30 dagen) binnen een door jou geselecteerd werkgebied is verkocht/verhuurd, welke prijswijzigingen hebben plaatsgevonden, wat er nieuw in verkoop/verhuur is en welke panden zijn ingetrokken.

      Referentiepanden opzoeken

      Daarnaast kan je in Exchange zoeken in een database van zowel te koop staande als in het verleden verkochte/verhuurde objecten waardoor je referentiepanden kunt vinden voor waardebepalingen en taxaties.

      Het doel van Exchange is om je veel meer informatie over de markt te geven en om Kolibrigebruikers optimaal te laten samenwerken.

      Instellen

      Klik rechts bovenin op het cirkelicoontje naast je naam.      Als het de eerste keer is dat je naar Exchange gaat kom je in het instellingenscherm terecht, anders ga je direct naar het dashboard.      Je kunt Exchange 30 dagen gratis uitproberen. Voordat je er  optimaal gebruik van kunt maken moet je eerst een paar stappen volgen:

      • Je werkgebied vastleggen op de kaart.
      • Selecteren welk type transacties in je mutatieoverzicht getoond moeten worden .
      • De algemene voorwaarden voor het gebruik van Exchange accorderen.

      Je werkgebied vastleggen

      Exchange vertelt je welke mutaties hebben plaatsgevonden in jouw werkgebied. Om dat te kunnen doen moet je Exchange vertellen wat je werkgebied is. Dat doe je door cirkels (maximaal 5) te trekken op een kaart. Hieronder staat een uitleg.
      1. Door het handje te selecteren kun je de kaart heen en weer schuiven.
      2. Als je op de cirkel klikt kun je beginnen met het trekken van cirkels om je werkgebied aan te geven. Met je muis kun je de cirkels groter en kleiner maken en heen en weer schuiven. Alle panden die binnen de cirkel(s) vallen worden meegenomen in je mutatieoverzicht.
      3. Met deze tools kun je in en uitzoomen op de kaart en de kaart heen en weer schuiven.
      4. Met deze opties kun je een geselecteerde cirkel verwijderen of alle cirkels verwijderen.
      5. Hier kun je switchen tussen kaartweergave of satellietweergave.
      6. Hier lees je hoeveel gebieden je al hebt geselecteerd en hoeveel je er nog kunt selecteren.

       Leg nu je werkgebied vast door één of meer cirkels te trekken.

      Kies het type transactie

      Kies vervolgens welk type transactie je in het mutatieoverzicht wil zien (koopwoningen en/of huurwoningen) en accepteer de algemene voorwaarden. Klik vervolgens op 'Opslaan' en jouw Exchange is klaar voor gebruik.      Je kunt nu in het dashboard de transacties in jouw werkgebied(en) bekijken over een door jou gekozen periode en zoeken naar referentieobjecten ten behoeve van waardebepalingen of taxaties.


      Bijgewerkt: 18 Jul 2019 06:02 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0