Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Opdrachten Verkopen/Verhuren

Direct verkopen zonder publicatie

Als een pand in Kolibri nog in concept staat, is het nog niet op het internet gepubliceerd. Stel nu dat je de opdracht verkoopt voordat de status is gewijzigd van concept naar beschikbaar en je wilt een koopovereenkomst aan de opdracht toevoegen, echter om alle (transactie)gegevens in die overeenkomst automatisch te vullen (koper, verkoopprijs, bankgarantie datum voorbehoud etc.) moeten deze gegevens bij de opdracht worden ingevoerd, waardoor de status kan veranderen en het pand onbedoeld naar mediapartners zoals Funda wordt gestuurd.

Om nu te voorkomen dat het pand toch op internet komt te staan ga je als eerste in het bewerkingsscherm van de opdracht naar tabblad 1 - Opdrachtgever en schuif het schuifje "Vertrouwelijk" naar rechts zodat het blauw wordt. De opdracht zal dan niet naar de mediapartners gestuurd worden.

Als je de opdracht op vertrouwelijk hebt gezet klik je op "Opslaan en sluiten" rechts bovenin. Je komt nu weer in het overzichtsscherm van de opdracht waar je rechtsboven op "Acties" klikt en "Direct verkopen" selecteert.
            Let op: Je dient in het bewerkingsscherm op z'n minst alle verplichte velden ingevuld te hebben (aangeduid met oranje sterretje).

Vervolgens voer je de velden in het pop-up schermpje in (zodat ze automatisch beschikbaar zijn in een eventueel toe te voegen verkoopovereenkomst) en klikt op "Opslaan en sluiten".

De opdracht krijgt nu in Kolibri de status Verkocht en zal niet naar de mediapartners gestuurd worden en dus ook niet op internet komen te staan.
            Let op: de opdracht komt wel in het uitwisselingssysteem van je brancheorganisatie terecht!

Bijgewerkt: 7 dagen geleden