Helpcentrum Kolibri en Housenet Housenet Handleidingen

      SEO - hoe wordt mijn website beter zichtbaar in Google?

      In Housenet hebben we mogelijkheden ingebouwd die ervoor zorgen dat de pagina's van je website goed in Google te vinden zijn. Het gaat hier om de velden die in het CMS in tabblad 1 - Eigenschappen (1) van een pagina staan.


      In het veld 'Paginatitel' (2) voer je de titel in. Deze titel wordt de URL van de pagina en wordt getoond in de browsertab. De tekst die je hier invoert zorgt er voor dat Google weet waar de pagina over gaat. Zorg er voor dat je woorden gebruikt die ook in de tekst van de pagina terugkomen zodat Google ziet dat de titel en de inhoud van de pagina inderdaad met elkaar te maken hebben.

      In het veld 'Paginaomschrijving' (3) plaats je de tekst die getoond gaat worden op de Google resultatenpagina. Geef hier een korte omschrijving van de inhoud van de betreffende pagina zodat diegene die jou in de Google resultaten ziet staan in één oogopslag ziet dat hij/zij op jouw website moet zijn.

      Het veld 'Voorbeeld' (4) laat zien hoe één en ander er op de Google resultatenpagina uit gaat zien.

      Als laatste is er het veld 'Trefwoorden' (5). Dit veld kun je leeg laten omdat Google niet meer met trefwoorden (keywords) werkt.      Hieronder zie je hoe bovenstaande er uiteindelijk uitziet op de Google resultatenpagina:      Maar het allerbelangrijkste om hoog in Google te eindigen is natuurlijk de inhoud van je website. Zorg er voor dat je teksten uniek zijn en vragen om te gelezen te worden. Maak op een uitnodigende wijze duidelijk waarom mensen juist bij jou aan het goede adres zijn.

      Het zou op deze plaats te ver voeren om al te diep in te gaan over de werking van Google, maar mocht je interesse gewekt zijn dan heeft Google een handige gids over zoekmachineoptimalisatie op hun website staan: https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

      Bijgewerkt: 01 Nov 2019 01:27 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0