Uitleg over kosten gebruik Tiara

      Wanneer je via Kolibri objecten aanmeldt op Funda maak je gebruik van de centrale objecten database Tiara (ontwikkeld door Brainbay, een technologie-ontwikkelaar opgericht door de NVM). Voor het gebruiken van Tiara brengt Brainbay (via ons) per vestigingsnummer (daarover zometeen meer) kosten in rekening. 

      Omdat er regelmatig vragen zijn over de kosten die verbonden zijn aan Tiara en we de meest gestelde vragen graag beantwoorden schrijven we deze blog.

      Voordat we verdergaan is het handig om twee termen te verduidelijken:
      1. Vestigingsnummer. Dit is het nummer waaraan Funda herkent om welk makelaarskantoor het gaat wanneer je naar Funda publiceert. Je betaalt per vestigingsnummer. 
      2. Licentietype. Het licentietype wordt gebruikt zodat Funda a) weet naar welke Funda-sectie (wonen, bedrijfsmatig en agrarisch) je wilt publiceren en b) weet of er een actief contract is voor het publiceren naar de gekozen Funda-sectie.
      Hoe veel vestigingsnummers heb je?
      Je zou denken dat je als makelaarskantoor 1 vestigingsnummer hebt, maar dat kan verschillen. 

      NVM makelaars
      Voor NVM makelaars geldt dat de NVM voor jouw kantoor een vestigingsnummer aanmaakt. Aan vestigingsnummers voor NVM’ers kunnen meerdere licentietypes gekoppeld zijn. In principe betaal je dus €11,40 per maand om gebruik te maken van Tiara. Het kan zijn dat jouw kantoor zelf bij NVM een extra vestigingsnummer heeft aangevraagd. De Tiara-kosten stijgen met het aantal vestigingsnummers mee.

      VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars
      Voor VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars geldt in de meeste gevallen dat je aan een vestigingsnummer slechts 1 licentietype kunt koppelen. Wanneer je aangeeft naar een extra Funda-sectie te willen publiceren ontvang je daarom meestal een extra vestigingsnummer bij het licentietype voor de gekozen sectie. VBO en VastGoedPro makelaars betalen bij ons €11,40 per maand per vestigingsnummer. Onafhankelijke makelaars €20,-.

      Coulance voor VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars
      BrainBay geeft aan dat het in rekening brengen van kosten voor het gebruik van Tiara per vestigingsnummer als onbedoeld effect heeft dat sommige vestigingen meerdere keren in rekening worden gebracht omdat je voor wonen, business en agrarisch aanbod aparte vestigingsnummers moet hebben. Voor VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars treft Brainbay voor het jaar 2019 een coulance-regeling. Let op: er worden maximaal vier maanden gecrediteerd.

      Hoe maak je aanspraak op deze coulance-regeling?
      Je maakt aanspraak op deze coulance-regeling wanneer je VBO, VastGoedPro of onafhankelijk makelaar bent en in 2019 voor meer dan 1 vestigingsnummer hebt betaald.
      We helpen je graag bij het aanvragen van coulance bij Brainbay. Om dat te doen hebben we een aantal dingen van je nodig:
      1. De vestigingsnummers die actief waren/zijn in 2019;
      2. Het KVK-nummer van het naar Tiara publicerende kantoor;
      3. De adresgegevens van het naar Tiara publicerende kantoor.
      Vul het onderstaande contactformulier in, dan dienen wij je verzoek in bij Brainbay. Honoreert Brainbay jouw verzoek? Dan crediteren wij de te veel in rekening gebrachte kosten, met een maximum van vier maanden. Brainbay geeft aan dat deze coulanceregeling per 1 januari 2020 vervalt. 
      Bijgewerkt: 15 Apr 2019 01:19 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0