Uitleg over kosten gebruik Tiara

      Wanneer je via Kolibri objecten aanmeldt op Funda maak je gebruik van de centrale objecten database Tiara (ontwikkeld door Brainbay, een technologie-ontwikkelaar opgericht door de NVM). Voor het gebruiken van Tiara brengt Brainbay (via ons) per vestigingsnummer (daarover zo meteen meer) kosten in rekening. 

      Omdat er regelmatig vragen zijn over de kosten die verbonden zijn aan Tiara en we de meest gestelde vragen graag beantwoorden schrijven we deze blog.

       Voordat we verdergaan is het handig om twee termen te verduidelijken;

      1. Vestigingsnummer. Dit is het nummer waaraan Funda herkent om welk makelaarskantoor het gaat wanneer je naar Funda publiceert. Je betaalt per vestigingsnummer. 
      2. Licentietype. Het licentietype wordt gebruikt zodat Funda a) weet naar welke Funda-sectie (wonen, bedrijfsmatig en agrarisch) je wilt publiceren en b) weet of er een actief contract is voor het publiceren naar de gekozen Funda-sectie.

       

      Hoe veel vestigingsnummers heb je?

      Je zou denken dat je als makelaarskantoor 1 vestigingsnummer hebt, maar dat kan verschillen. 

       

      NVM makelaars

      Voor NVM makelaars geldt dat de NVM voor jouw kantoor een vestigingsnummer aanmaakt. Aan vestigingsnummers voor NVM’ers kunnen meerdere licentietypes gekoppeld zijn. In principe betaal je dus per maand om gebruik te maken van Tiara. Het kan zijn dat jouw kantoor zelf bij NVM een extra vestigingsnummer heeft aangevraagd. De Tiara-kosten stijgen met het aantal vestigingsnummers mee.

       

      VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars

      Voor VBO, VastGoedPro en onafhankelijke makelaars geldt in de meeste gevallen dat je aan een vestigingsnummer slechts 1 licentietype kunt koppelen. Wanneer je aangeeft naar een extra Funda-sectie te willen publiceren ontvang je daarom meestal een extra vestigingsnummer bij het licentietype voor de gekozen sectie. Ook hier geldt dat iedereen per identiek vestigingsnummer betaalt.

             Bijgewerkt: 02 Jan 2020 02:16 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0