Werken met je website (Housenet) in het kort

Werken met Housenet 3 is hartstikke eenvoudig. We hebben een handleiding voor je gemaakt waarin we vertellen hoe alle basisfuncties van je Housenet 3 website werken.

Inloggen

Om te werken met Housenet 3 moet je eerst inloggen in het CMS van je website. Daarvoor ga je naar onze website www.wazzupsoftware.com en klikt rechtsboven op ‘Log in: Housenet’. Daarna vul je je e-mailadres en wachtwoord in. Je komt terecht in het CMS van je website.

Inloggen vanuit Kolibri

Als je onze software Kolibri gebruikt kun je ook inloggen vanuit Kolibri. Klik rechts bovenin Kolibri, naast je accountnaam op het cirkelicoontje en je gaat direct naar het CMS van de website.

Het CMS

Het menu van je website aanpassen

Je kan zelf het menu van je Housenet 3 site aanpassen. je kan bijvoorbeeld de plek waar een pagina in het menu staat veranderen door middel van ‘drag & drop’. Ga op de pagina staan die je wil verplaatsen en hou de linker muisknop ingedrukt. De pagina wordt wit en je kunt hem verslepen. Versleep hem naar de gewenste plek in de structuur en laat vervolgens de linkermuisknop los. De pagina is nu verplaatst naar de door jou gewenste plek.

Pagina's toevoegen

Ga naar "Pagina's" en selecteer het menu waaraan je een pagina wilt toevoegen. Klik rechtsboven op ‘Nieuw’ en selecteer het type pagina dat je wilt toevoegen. Om een nieuwe pagina toe te voegen kun je kiezen uit een "Nieuwe tekstpagina" of een "Systeempagina".

1 - Nieuwe tekstpagina

2 - Systeempagina

Systeempagina's zijn pagina's die gevuld worden door Housenet modules of vanuit je software, zoals contactgegevens, je aanbod, nieuwsartikelen, een pagina met links, veelgestelde vragen enz.

Het kan voorkomen dat je een menu item wil aanmaken naar een al bestaande pagina. Je hoeft dan de pagina niet opnieuw aan te maken maar kunt het nieuwe item direct linken naar de al bestaande pagina. Selecteer daarvoor "Link naar pagina op eigen site..."

Klik vervolgens op het veld achter "SelectedMenuItemId" en selecteer de pagina waar je naar toe wilt linken. Voer vervolgens de naam invoor je nieuwe menu item en klik op "Opslaan".

Het kan voorkomen dat je in het menu een item wilt zetten dat linkt naar een externe bron. Selecteer 'Nieuw' - 'Link naar andere website...'

Vul de naam van de link in zoals die in het menu zal komen te staan (1) en voor het adres van de externe bron in (https://www.xxxxxx.nl/). (2) Vergeet niet om er https:// voor te zetten! Wil je dat de link in een nieuw scherm opent vink dan het veldje 'Nieuw venster' aan. (3)

Pagina's verwijderen

Ga naar ‘Pagina's’ en selecteer het menu waarbinnen je een pagina wilt verwijderen. Klik op het driehoekje aan de rechterkant van de betreffende pagina, de balk schuift open.

Klik op de rode knop 'Pagina verwijderen’. Bevestig dit en de pagina is verwijderd. Let op, je kunt dit niet meer ongedaan maken, een eenmaal verwijderde pagina is niet meer terug te halen!

Pagina's aanpassen

Ga naar "Pagina's" en selecteer het menu waarbinnen je een pagina wilt aanpassen. Klik net zoals hierboven op het driehoekje aan de rechterkant van de betreffende pagina en dan op de blauwe knop 'Pagina bewerken'.

Google Analytics koppelen

Google Analytics is een dienst van Google die je in staat stelt om uitgebreide informatie over je website in te zien, zaken zoals het aantal bezoekers, welke pagina's ze bezoeken, hoe lang ze op je site blijven, enz.

Je kunt je website koppelen door rechtsboven op de blauwe knop 'Koppeling met Google Analytics...' te klikken en vervolgens de stappen te doorlopen.

Als je website eenmaal gekoppeld is zie je boven het dashboard in het CMS in één oogopslag de belangrijkste bezoekersgegevens van de laatste zeven dagen. Door op het linkje 'Meer statistieken...' te klikken ga je naar je Google Analytics pagina waar nog veel meer informatie terug te vinden is.

Let op! Je hebt hiervoor een (gratis) account bij Google Analytics nodig. Heb je die nog niet? Bezoek dan de Google Analytics pagina en maak een account aan. Uitgebreide informatie over de koppeling van Google Analytics met jouw website staat op de pagina Housenet 3 koppelen aan Google Analytics.

Media onderhouden

Als je pagina’s aan je site toevoegt kun je daarop foto’s, video en downloads zetten. je kan de bestanden die je daarvoor gebruikt overzichtelijk opslaan in de mediabibliotheek van Housenet 3. Zo kan je ze altijd vinden en indien gewenst op meerdere plaatsen binnen je site gebruiken zonder ze opnieuw te moeten uploaden. Je ziet de mediabibliotheek door te klikken op ‘Media’ in het hoofdmenu. Om nieuwe bestanden aan de bibliotheek toe te voegen klik je op ‘Uploaden’.

Je contactgegevens op je website

Op de contactpagina van je website staan behalve een contactformulier ook je contactgegevens. Deze kun je toevoegen of wijzigen door naar 'Modules - Organisatie' te gaan en de betreffende gegevens in te vullen. De adresgegevens die je hier invoert worden ook onderaan elke pagina van je website getoond. Lees op de pagina 'Een contactpagina maken' een uitgebreide beschrijving van de Housenet contactmodule.

De weergave van je panden

Ongekend flexibel, ongeëvenaard creatief. Dat ben je vanaf nu met je Housenet 3 website. Je hebt de beschikking over vijf manieren om huizen te laten zien. Op elk moment te veranderen. vijf indrukwekkende, schermvullende zoekresultaten- en detailpagina’s. Aanpassen is ontzettend simpel. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Aanbod’ en klik op één van de vijf sets. je kan nu door de verschillende sets bladeren en er één selecteren. De gekozen weergave is direct actief op je website.

Integratie met Kolibri

Je Housenet 3 website heeft de mogelijkheid om volledig te worden geïntegreerd met Kolibri, onze CRM software voor makelaars. Wat gebeurt er dan?

Bijgewerkt: 26 Jun 2019 03:56 PM